banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Κάτω τα χέρια από τους νεολαίους κομμουνιστές στη Σερβία!

Καταγγέλλουμε τις αντικομμουνιστικές διώξεις σε βάρος νέων κομμουνιστών από την Σερβία, μελών της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), νεολαίας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας (NKPJ).

Συγκεκριμένα:

- Στις 23 Φλεβάρη κατά τη διάρκεια διάλεξης που έκανε ο Μίκαελ Ντάβενπορτ, επικεφαλής της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Σερβία στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου,  μέλη της SKOJ που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο, καθισμένα στις θέσεις τους και χωρίς να επιτεθούν σε κανέναν, αντιπαρατέθηκαν λεκτικά με το στέλεχος της λυκοσυμμαχίας, δηλώνοντας ότι τα στελέχη της ΕΕ είναι ανεπιθύμητα στα πανεπιστήμια της χώρας, ότι διαφωνούν με την προσπάθεια των αστικών κομμάτων η Παιδεία να προσαρμοστεί στις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, ότι ο λαός και η νεολαία στη Σερβία γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις «δημοκρατικές αξίες της ΕΕ». Οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Σχολής απομάκρυναν με τη βία τους δύο νέους κομμουνιστές που είχαν χαλάσει τη φιέστα από το αμφιθέατρο, και τους παρέδωσαν στην αστυνομία η οποία και τους συνέλαβε. Αμέσως μετά, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Σχολής προπηλάκισαν και χτύπησαν δύο άλλα μέλη της SKOJ μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν αντέδρασαν.

- Στις 11 Φλεβάρη  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Βελιγράδι με θέμα “την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τον ρόλο των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις”, με ομιλητές των πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Β. Γέρεμιτς, τον νέο Αμερικανό πρέσβη στη Σερβία, τον Τζ. Σταυρίδη, Ελληνοαμερικανό, ναύαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πρώην στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας Ρ. Σικόρσκι. Μέλη του ΝΚΡJ και της SKOJ, έκαναν παρέμβαση στην εκδήλωση φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν «Έξω οι ΗΠΑ» και φωνάζοντας συνθήματα που υπενθύμιζαν το ΝΑΤΟϊκό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία το 1999, τις χιλιάδες άμαχους νεκρούς, τα απαγορευμένα από διεθνείς συνθήκες όπλα και το απεμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποίησαν οι ιμπεριαλιστές απέναντι στον γιουγκοσλαβικό λαό. Αμέσως οι υπεύθυνοι ασφαλείας της συνάντησης χτύπησαν και προπηλάκισαν τους Σέρβους κομμουνιστές, και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στην αστυνομία για ανάκριση.

Υπενθυμίζουμε ότι μέλη της SKOJ έχουν δεχθεί τον τελευταίο χρόνο αρκετές επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες όπως η «Σερβική Δράση», με στόχο σε μία από αυτές τον σύντροφο Αλεξάντερ Ντένιτς, Α’ Γραμματέα της SKOJ, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθει από τους αστυνομικούς γιατί αντιστάθηκε και αμύνθηκε στην επίθεση, και μάλιστα σύρθηκε σε δίκη.

Την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας προς τους Σέρβους κομμουνιστές μετέφερε η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στην 12η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών στη Ρώμη, και συγκεκριμένα στον Α’ γραμματέα της SKOJ που επίσης έλαβε μέρος.

Τονίζουμε πως οι ευθύνες της σερβικής κυβέρνησης γι’ αυτές τις αντιδημοκρατικές, αντικομμουνιστικές επιθέσεις είναι τεράστιες!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές στη Σερβία!

Κάτω τα χέρια από την πολιτική δράση του NKPJ και της SKOJ.

Οι δολοφόνοι ΗΠΑ και ΕΕ, που ματοκύλισαν τον γιουγκοσλαβικό λαό και ξαναχάραξαν με το αίμα των λαών τα Βαλκάνια δεν έχουν καμιά θέση εδώ και θα πρέπει να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και το

Συνυπογράφουμε αυτό που η SKOJ υπογραμμίζει σε ανακοίνωση για την καταστολή των μελών της «Η πάλη συνεχίζεται! Είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον θα μας βρει ακόμη πιο οργανωμένους και μαχητικούς, και θα βάλουμε τέλος στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και βαρβαρότητα».

Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016