banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Κάλεσμα συμμετοχής στη μέρα αθλητικών δραστηριοτήτων στις 26 Ιούνη

«Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους – Πάλεψε για να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει»

Κάλεσμα συμμετοχής στη μέρα αθλητικών δραστηριοτήτων τη Δευτέρα 26 Ιούνη στην πλατεία Καραϊσκάκη (Δημαρχείο) Χαϊδαρίου, απέναντι από το Παλατάκι, απευθύνουν με δηλώσεις τους ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς και ο αθλητικογράφος, Μιχάλης Λεάνης.

 


Νίκος Παππάς Μιχάλης Λεάνης

26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Γιάννενα 8-9 Ιούλη
«Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων!»

«Ελα μαζί μας στα Γιάννενα, στη μεγάλη συνάντηση χιλιάδων νέων απ' όλη την Ελλάδα:

  • Για να στείλουμε μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουμε μοναδικό συμφέρον να παλέψουμε για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του, ΝΑΤΟ - ΕΕ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση.
  • Για να μάθουμε για τη θρυλική Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, τη Νεολαία του ΚΚΕ από το 1922 έως το 1943, λίγα χιλιόμετρα από το Καλπάκι, στο οποίο εκατοντάδες κομμουνιστές φαντάροι υπέστησαν βασανιστήρια επειδή αντιπάλευαν το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
  • Για να συζητήσουμε για το τι χρειάζεται να κάνουμε για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε. Για να μάθεις από πρώτο χέρι τι προτείνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ανατροπής.

Παλεύουμε μαζί με τους λαούς της περιοχής ενάντια στους εκμεταλλευτές!

Περισσότερα...

Ανακοίνωση προς τους νεοσύλλεκτους στις ένοπλες δυνάμεις

Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι!

Νέοι στρατευμένοι,

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται σ’ όλους τους φαντάρους, σμηνίτες και ναύτες που υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σας καλούν να υπηρετήσετε τη θητεία σας με το κεφάλι ψηλά.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας δε σταματά στις πύλες των στρατοπέδων. Πολλοί φαντάροι που πέρασαν πριν από εσάς από τα ίδια Κέντρα Εκπαίδευσης, τα ίδια στρατόπεδα, τις ίδιες μονάδες κι υπηρεσίες, έχουν εμπειρία από διεκδικήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν με αναφορές και διαμαρτυρίες να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, να κατακτήσουν το δικαίωμά τους να ενημερώνονται και να λένε με θάρρος τη γνώμη τους. Κατάφεραν να αντισταθούν στη "λούφα", το "βύσμα", "το βόλεμα", στη "ρουφιανιά" και το ναζισμό των Χρυσαυγιτών. Ύψωσαν το ανάστημά τους με αφοβία κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Για τις καταδίκες μαθητών σε κοινωνική εργασία στο Ρέθυμνο για τη συμμετοχή τους στους δίκαιους αγώνες τους

Η ΚΝΕ καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός κατά τα τελευταία χρόνια, μαθητές του 1ου γυμνασίου Ρεθύμνου στην Κρήτη να σέρνονται στα δικαστήρια ανηλίκων, να δικάζονται και να καταδικάζονται με ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει στην αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη. Τα πανηγύρια της για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είναι κενό γράμμα και κοροϊδία για τους μαθητές, αφού στην πράξη (και με τις χειρότερες μεθόδους) η συγκυβέρνηση στήνει νέα "μαθητοδικεία" και καταδικάζει μαθητές πρώτη φορά μετά το 1998.

Το "έγκλημα" που διέπραξαν οι μαθητές, ήταν πως διεκδικούσαν ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση για όλους, διεκδικούσαν ένα σχολείο με καθηγητές, βιβλία, υποδομές και όλα τα απαραίτητα για να μπορούν να κάνουν μάθημα. Διεκδικούσαν ένα σχολείο που να μορφώνει αντί να εξοντώνει, ένα σχολείο που δεν θα κοιτά τους ίδιους και τους γονείς τους στην τσέπη. Το "έγκλημα" των μαθητών ήταν πως δεν δέχτηκαν να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι και αυτήν τη χρονιά μέσα στα σχολεία τους.

Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο το γεγονός πως η κυβέρνηση στον δίκαιο αγώνα των μαθητών απάντησε με αναμορφωτικά μέτρα και συγκεκριμένα με επιβολή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας σε μαθητές γυμνασίου.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παρέχει διέλευση στη δολοφονική μηχανή του NATO και διαμονή σε ελληνικά στρατόπεδα στο πλαίσιο της άσκησης “Noble Jump 2017”, πρέπει να βρει το λαό και τη νεολαία απέναντί της.

Η κυβέρνηση επιδιώκει μάλιστα να συνδράμουν και οι Έλληνες φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους σε ενέργειες, που καμία σχέση δεν έχουν με την αποστολή που πρέπει να έχουν για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί φέρνει τους φονιάδες των λαών στη χώρα μας, αποδεικνύοντας ότι είναι χωμένη μέχρι τα μπούνια στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς για λογαριασμό του κεφαλαίου. Είναι απάτη ότι το ΝΑΤΟ προσφέρει "ασφάλεια" στον ελληνικό λαό. Το ΝΑΤΟ μόνο πολέμους και προσφυγιά έχει γεμίσει τους λαούς από όπου έχει περάσει.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Νέα, νέε,

Η 1η Μάη είναι μέρα - σύμβολο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, σύμβολο του αγώνα των λαών ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα.

...από το Σικάγο την 1η Μάη του 1886, τη ματωμένη απεργία των εργατών στις ΗΠΑ με σκοπό την καθιέρωση του 8ωρου. Η εργατική τάξη ύψωσε το ανάστημά της και επέβαλε με τους ηρωικούς αγώνες της το 8ωρο, ως αφετηρία για μια σειρά από κατακτήσεις τον 20ό αιώνα, που σήμερα τσακίζονται.

...από τους καπνεργάτες τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής το Μάη του 1944.

Η Ιστορία της εργατικής τάξης είναι χαραγμένη από τη σύγκρουση ανάμεσα στις δυνατότητες που δημιουργούν η δουλειά της, η δουλειά των πολλών, η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας για να ζουν οι λαοί καλύτερα, και στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής που μπαίνει εμπόδιο.

Περισσότερα...

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Βρέθηκε ο «Πάγκαλος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τη στήριξη της μεγαλοεργοδοσίας με φθηνό εργατικό δυναμικό στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, τους οποίους χαρακτηρίζει ουσιαστικά «τεμπέληδες», είναι προκλητικές, κυνικές και δείχνουν το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής κρύβει ότι σήμερα πολλοί νέοι δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, με τον υποκατώτατο μισθό, τις ελαστικές σχέσεις και την απλήρωτη μαθητεία, ότι η ανεργία στους νέους φτάνει το 40%. Αυτούς τους νέους στηρίζουν οι πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις.

Για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνησή του, 2 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανέναν από τους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά έχει προσθέσει και νέους στις πλάτες του λαού, καταφεύγει ουσιαστικά σε επιχειρήματα τύπου «Πάγκαλου», «Ντάισελμπλουμ» κ.α., που στόχο έχουν να κρύψουν τις αιτίες της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων θεωρώντας υπεύθυνους τους ίδιους τους λαούς.

Η νέα πρόκληση απέναντι στη νέα γενιά θα πάρει απάντηση με τη συμμετοχή της νεολαίας στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το σύστημα που σήμερα καταδικάζει τη νεολαία στην ανεργία και σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο 1ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η ομιλία Τσίπρα στο συνέδριο μιας -ουσιαστικά ανύπαρκτης- οργάνωσης νεολαίας, διεκδικεί όσκαρ κοροϊδίας κι εμπαιγμού της νέας γενιάς.

Με ξαναζεσταμένες προτάσεις και «καλοπιάσματα» για τα προβλήματα της νεολαίας, όπως η μεγάλη ανεργία, τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, η μετανάστευση στο εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρύψει ότι και η δική του κυβέρνηση, εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια ακριβώς αυτά τα οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει. Καλεί τη νεολαία να χωρέσει τη ζωή της σε 8μηνα, να δεχθεί να ζήσει με χειρότερους όρους από προηγούμενες γενιές, να τα βγάλει πέρα με την αθλιότητα του «υποκατώτατου» μισθού για τους νέους, με ελαστικές σχέσεις, απλήρωτη μαθητεία, ψευτοεπιδόματα, μέτρα που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος!

Η Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν δίκαιο αγώνα στα σχολεία και στις γειτονιές τους, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, όπως και η σημερινή στο Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές έχουν κάθε δίκιο να παλεύουν ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματός τους να δίνουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το μέτρο αυτό είναι «το κερασάκι στην τούρτα» και έρχεται μετά την απόφασή της να δίνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις μετά από τις ενδοσχολικές. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ σε πρόσφατο νομοσχέδιο, και στις οποίες περιέχονταν τα αιτήματα των μαθητών, λέγοντας ότι «παιδαγωγικά δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα». Βέβαια… «Δεν είναι σοβαρά» τα αιτήματα των μαθητών, για την κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Δεν είναι σοβαρά» τα αιτήματα των μαθητών, για όλες τις κυβερνήσεις που έχουν φτιάξει ένα σχολείο εξεταστικό-κέντρο, που κοιτάζει τους μαθητές στις τσέπες τους.

Τα αιτήματά των μαθητών όμως είναι και σοβαρά και δίκαια, όπως δίκαιος είναι συνολικά ο αγώνας τους για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Τα συνθήματά τους «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» δείχνουν το δρόμο. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα συνεχίσουν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να δυναμώνει η συζήτηση, η πάλη και ο συντονισμός μέσα και έξω από τα σχολεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΝΕ στην Κωνσταντινούπολη με επικεφαλής τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, μετά από πρόσκληση της Κομμουνιστικής Νεολαίας, Τουρκία (ΚΝΤ).

 

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΤ που δρουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες, μέτρων καταστολής και περιορισμού της πολιτικής δράσης, και στην «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» που έχει ψηφίσει το τουρκικό κοινοβούλιο σύμφωνα με την εισήγηση της κυβέρνησης μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλη.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και διμερείς θεματικές συναντήσεις με την ηγεσία της ΚΝΤ. Οι συναντήσεις επιβεβαιώνουν τις συντροφικές σχέσεις των δύο Κομμουνιστικών Νεολαιών, της ΚΝΕ και της ΚΝΤ, καθώς και την αναγκαιότητα κοινής πάλης της νεολαίας της Ελλάδας και της Τουρκίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται και στις δύο χώρες, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς.

 


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016