banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

«Σε καλωσορίζουμε στη σχολή σου!

Καλή αρχή!

Τόσο εσύ όσο και η οικογένειά σου κοπιάσατε και κάνατε μεγάλες θυσίες για να περάσεις στη νέα σου σχολή. Με την είσοδό σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, μια νέα πρόκληση.

Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα και αγωνία για το τι θα συναντήσεις, για το αν η σχολή και τα μαθήματα θα έχουν ενδιαφέρον, αν θα σου δώσουν διέξοδο στη ζωή.

Δεν είναι παράλογο να έχεις και ερωτήματα για το μέλλον, για το αν θα καταφέρεις να τελειώσεις έγκαιρα, αν τελειώνοντας θα βρεις δουλειά. Ήδη βλέπεις τους δικούς σου να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Έχεις πείρα από το σχολείο για το πόσα έξοδα χρειάζονται για να σπουδάσει κάποιος.

Φρόντισε να πάρεις όση περισσότερη γνώση και εφόδια για το μέλλον μπορείς. Εχε όμως υπόψη ότι μόνο αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται και δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου σου και οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μαζί με τους συμφοιτητές σου και όλο το λαό, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους σπουδαστές στην κατάρτιση

Σπουδαστή-Σπουδάστρια,

στις επαγγελµατικές σχολές, στην κατάρτιση και τη µαθητεία

Όλοι εµείς που ζούµε και ξέρουµε τι σηµαίνει εγκατάλειψη και υποβάθµιση στη σχολή, προβλήµατα στην πρακτική, τις ειδικότητες, εκµετάλλευση στο χώρο δουλειάς, που βιώνουµε τη φτώχεια στο σπίτι, είµαστε πολλοί.

Όλοι εµείς εάν ενωθούµε και παλέψουµε είµαστε µια τεράστια δύναµη. Μαζί µε τους συναδέλφους µας, από την πρώτη µέρα στη σχολή και στη δουλειά να σταθούµε µε το κεφάλι ψηλά.

Γιατί έχουµε δικαίωµα να µάθουµε, έχουµε δικαίωµα να κάνουµε πρακτική, έχουµε δικαίωµα να δουλέψουµε, έχουµε δικαίωµα να πληρωνόµαστε για να ζούµε µια αξιοπρεπή ζωή.

Γιατί δικαιούµαστε:

-Χρηµατοδότηση για όλες τις σχολές από τον κρατικό προϋπολογισµό. Για σύγχρονα εργαστήρια, υποδοµές, βιβλία. Για να καλυφθούν άµεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Ούτε ένα ευρώ απο τις τσέπες µας για αναλώσιµα και υλικά. Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ένα γεύµα σε όλες τις σχολές. Δωρεάν στέγαση για όσους βρίσκονται µακρυά από τις πόλεις τους.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους πρωτοετείς φοιτητές

Με την είσοδό σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, μια νέα πρόκληση.

Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα και αγωνία για το τι θα συναντήσεις, για το αν η σχολή και τα μαθήματα θα έχουν ενδιαφέρον, αν θα σου δώσουν διέξοδο στη ζωή.

Δεν είναι παράλογο να έχεις και ερωτήματα για το μέλλον, για το αν θα καταφέρεις να τελειώσεις έγκαιρα, αν τελειώνοντας θα βρεις δουλειά. Ήδη βλέπεις τους δικούς σου να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Έχεις πείρα από το σχολείο για το πόσα έξοδα χρειάζονται για να σπουδάσει κάποιος.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις φοιτητικές-σπουδαστικές εκλογές

Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ

 • τη συλλογική διεκδίκηση για τις σπουδές και τη ζωή που µας αξίζει

 • την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήµατος

 •  

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται σε σένα:

 

 • Που προσπαθείς να σπουδάσεις και αντιμετωπίζεις τόσες δυσκολίες.

 • Που προσπαθείς να πάρεις ένα πτυχίο και βλέπεις μπροστά σου ένα μέλλον μεταξύ ανεργίας και κακοπληρωμένης δουλειάς.

 • Που σκέφτεσαι όταν τελειώσεις να φύγεις στο εξωτερικό για να βρεις δουλειά.

 • Που αναγκάζεσαι να δουλέψεις για να αντεπεξέλθεις στις σπουδές σου.

 • Που βλέπεις τους γονείς σου να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα με το κόστος των σπουδών.

 

Είμαστε από την ίδια πλευρά.

 

Θέλουμε να μάθουμε την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και ανυπομονούμε να το εφαρμόσουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε στο λαό μας και τη χώρα μας και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων. Θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Για τη συζήτηση σχετικά με τη φύλαξη των χώρων των πανεπιστημίων

Η ΚΝΕ καταδικάζει την υποκριτική στάση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για τη δήθεν «εύρυθμη» λειτουργία του ιδρύματος. Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, με τη συναίνεση και των πρυτανικών αρχών, είναι αυτή που έχει οδηγήσει στις απολύσεις του αναγκαίου προσωπικού φύλαξης των εγκαταστάσεων των πανεπιστημίων και στην ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρίες security. Έχει οδηγήσει στις απολύσεις των εργαζόμενων της καθαριότητας, στις βρώμικες σχολές στο ΕΚΠΑ και αλλού.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που συνέβαλαν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ για να διαμορφωθεί το πολύ θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών. ΗΧαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που συνέβαλαν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ για να διαμορφωθεί το πολύ θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών. Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, σημείωσε μεγάλη άνοδο με τα ποσοστά να διαμορφώνονται στο 19% στα ΑΕΙ και στο 22% στα ΤΕΙ. Πανελλαδικά η Πανσπουδαστική είναι η μόνη δύναμη που σε αυτές τις συνθήκες ανέβηκε σε ψήφους και στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε 36 συλλόγους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Δήλωση του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

«Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στα ΑΕΙ και ξεχωρίζει η άνοδος στα ΤΕΙ που από ότι φαίνεται αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας.

Με καλύτερους όρους μπορεί να δυναμώσει η προσπάθεια για ανάπτυξη της κοινής συλλογικής δράσης και διεκδίκησης, για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους και μαχητικά όργανα πάλης που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.  αποτελούν τη κρίσιμη μάζα σ αυτή τη προσπάθεια που υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί στη καθημερινή δράση και πάλη. Υπάρχει μεγάλο μέρος φοιτητών και σπουδαστών που έχουν συμφέρον να κάνουν κι αυτοί δική τους υπόθεση το συλλογικό αγώνα και την οργανωμένη αντίσταση.

 

Να μη χαθεί ούτε ώρα. Να στείλουμε ακόμα πιο αποφασιστικό μήνυμα, ότι τα όνειρα και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. Καλούμε συνολικά  τους φοιτητές και σπουδαστές, να διαλέξουν το δρόμο της ανατροπής και της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Να δυναμώσουν τη δύναμη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας και τη μόνη φιλολαϊκή λύση. Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας να δυναμώσουμε  το ΚΚΕ παντού».

 

Αθήνα, 7 Μάη 2014                                                                  Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Σπάσε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων! Μπες στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη!

Ξεφυλλίστε την ανακοίνωση

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται σε σένα:

 • Που βλέπεις τους γονείς σου να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την ανεργία, τα χαράτσια, τις αυξήσεις, το κόστος για να σπουδάσεις.

 • Που αναγκάζεσαι να δουλέψεις για να ανταπεξέλθεις στις σπουδές, να βοηθήσεις τους δικούς σου. Που κάνεις πρακτική και είσαι απλήρωτος.

 • Που προσπαθείς να πάρεις ένα πτυχίο και βλέπεις μπροστά σου ένα μέλλον μεταξύ ανεργίας και δουλειάς με 400 ευρώ μισθό για κάποιους μήνες χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 • Που σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό όταν τελειώσεις για να βρεις δουλειά.

 

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους πρωτοετείς φοιτητές

 

«Πάντα ότι να ερευνάτε, ότι ν’ ανακαλύψετε

ότι να μάθετε, δε θα σας χρησιμέψει,

αν δε συνδέετε με τον αγώνα το μυαλό σας

και δε διαχωρίζεστε απ’ όλους τους εχθρούς της ανθρωπότητας.»

Μ. Μπρέχτ

 

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα πρωτοετή,

 

Σε καλωσορίζουμε στη σχολή σου!

Με την είσοδό σου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, μια νέα πρόκληση

Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα και αγωνία για το τι θα συναντήσεις, για το αν η σχολή και τα μαθήματα θα έχουν ενδιαφέρον.

 

Δεν είναι παράλογο αν έχεις και ερωτήματα για το μέλλον, για το αν θα καταφέρεις να τελειώσεις έγκαιρα, αν τελειώνοντας θα βρεις δουλειά. Ήδη βλέπεις τους γονείς σου, τα αδέρφια σου να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, την ανεργία. Έχεις προσωπική πείρα από το σχολείο για το πόσα έξοδα χρειάζονται για να σπουδάσει κάποιος.

 

Φρόντισε να πάρεις όσα περισσότερα εφόδια και γνώση μπορείς. Έχε όμως υπόψη ότι μόνο η προσπάθεια για να μαζέψεις περισσότερα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον δεν φτάνει. Οι δυσκολίες που συναντάμε στη μόρφωση, στις σπουδές, η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά αργότερα, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της νεολαίας χωρίς να ευθύνεται η ίδια.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

 

Το Υπουργείου Παιδείας παίρνει τη «σκυτάλη» από τον Υπουργό της μεγαλοεργοδοσίας Γ. Βρούτση. Με βάση το σχέδιο υπερεκμετάλλευσης των νέων ανακοίνωσε θέσεις μαθητείας για αποφοίτους των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Υπ. Παιδείας, με μισθό 300 ευρώ για 6 μήνες με ασφάλιση μόνο έναντι κινδύνου

 

Προσφέρουνε κατάρτιση και τσάμπα εργασία

Και μετά σε στέλνουν ξανά στην ανεργία

Οι νέοι και οι νέες από τα ΕΠΑΛ, από τις ΕΠΑΣ, από τις σχολές μαθητείας και κατάρτισης έχουν πείρα τι σημαίνει να δουλεύεις σχεδόν τσάμπα στην πρακτική, χωρίς ωράριο, ανασφάλιστος, σε δουλειές που πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα που σπουδάζουν. Γνωρίζουν τι σημαίνει μισή δουλειά-μισή ζωή.

 

Αξιοποίησε την πείρα σου και σκέψου: Γιατί κυβέρνηση-επιχειρηματικοί όμιλοι-ΕΕ καλούν συναδέλφους σου που τελείωσαν το σχολείο, τη σχολή να ξαναγίνουν «μαθητευόμενοι»;

Μετά τον απαράδεκτο νομοθετικό διαχωρισμό των νέων σε άνω των 25 ετών, με μισθό 460 ευρώ, και κάτω των 25 ετών, με μισθό 420 ευρώ, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για να στηρίξει την «ανάπτυξη», δηλαδή τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τώρα τους δίνει τη δυνατότητα να κερδίζουν ακόμα περισσότερο από τη δική σου, ακόμα μεγαλύτερη, απλήρωτη δουλειά.

Αντί να δουλεύεις με βάση το μισθό, το ωράριο, την ασφάλιση που προβλέπει η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους της ειδικότητάς σου, σε καταδικάζουν στην ανασφάλιστη δουλειά με ημερομηνία λήξης, με μεροκάματο πείνας. Σου στερούν το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Περισσότερα...


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016